26.05.2023

Патронни клапани LoadAdaptive™ и LoadMatch™ от Sun Hydraulics

Като водещ производител на високопроизводителни патронни клапани и интегрирани хидравлични комплекти, компанията Sun Hydraulics предлага иновативни решения, които доказано повишават и подобряват енергийната ефективност, намаляват разхода на енергия и в крайна сметка осигуряват икономии на средства за крайния потребител. Патентованите LoadAdaptive™ и LoadMatch™ са патронни подпорни клапани, които са с нова механична конструкция, позволяваща или променливо пилотно отношение при клапаните LoadAdaptive™ или саморегулираща се настройка на налягане при LoadMatch™. Пилотното отношение на LoadAdaptive™ се настройва според приложението, в което се изисква или стабилност, или пестене на енергия. При клапаните LoadMatch™ пилотното отношение е фиксирано, а настройката на налягането се регулира, след като предизвиканото от натоварването налягане надхвърли приблизително 138 bar. 

В преследването на перфектния подпорен клапан, Sun продължава да създава иновации, като въвежда нови решения за задържане на товара за хидравличната индустрия, като същевременно осигурява качеството и надеждността, които се очакват от решенията на Sun Hydraulics. Продуктовата гама LoadAdaptive™ включва широк диапазон от водещи за индустрията подпорни клапани, гарантирайки, че при нужда от високонадеждно решение за задържане на товара, Sun ще има най-доброто предложение. Подпорният клапан LoadAdaptive™ на Sun включва пневмомеханична спомагателна функция, която увеличава икономията на енергия чрез контролиране на претоварването и осигуряване на контрол на движението. Функцията дава възможност за постигане на енергийна ефективност чрез минимизиране на налягането, за да се намали необходимостта от регулиране на клапана. Когато е необходима стабилност, клапаните LoadAdaptive™ се настройват за ниско пилотно отношение. По-високо пилотно отношение се използва, когато изпълнителният механизъм не се движи или не е в работна зона, предразположена към проблеми със стабилността, като при по-висок коефициент обикновено се консумира по-малко енергия. 

 

Подпорните клапани LoadMatch™ на Sun се отличават с енергоспестяващ, самонастройващ се дизайн, който намалява ненужната консумация на енергия, като реагира на работните условия. Клапаните LoadMatch™ регистрират налягането, предизвикано от товара и се саморегулират до налягане, което поддържа препоръчителния коефициент от 1.3 над налягането, предизвикано от натоварването. Това е динамичен процес, тъй като предизвиканото от товара налягане се променя или с изменение на натоварването, или с промяна на геометрията на машината. Това помага да се минимизира налягането в системата за сметка на обратната зависимост при малки товари и намалява нуждата от високо налягане в системата. Лабораторните тестове и изпитанията в полеви условия са показали 20-30% икономии на енергия в сравнение със стандартните схеми за задържане на товара.

Ако функцията на Вашето приложение изисква повдигане на товари с различно тегло, подпорните клапани LoadMatch™ на Sun са решението, което търсите. Приложения като телескопични товарачи или портални кранове, например, могат да извлекат огромна полза от използването на клапаните LoadMatch™ на Sun.