07.12.2023

Нова окачена конвейерна система от item за транспортиране само под действието на гравитацията

Новата окачена конвейерна система от item може да се похвали с редица предимства – това е рентабилно, гъвкаво и спестяващо място решение за ефективно преместване на различни материали. Системата е напълно подходяща за ръчно или полуавтоматизирано транспортиране на различни части и компоненти, премествайки ги от точка А до точка Б без да заема много място. Това я прави подходяща алтернатива за конвейери, пренасящи компоненти с малко тегло.

Когато става въпрос за транспортиране на стоки, които заемат твърде много място върху конвенционалните конвейери (SLC) или които лесно се оплитат, окачената конвейерна система осигурява идеално решение. С нейна помощ подаването на материали с единично тегло до 5 kg става по-лесно от всякога.

Автоматизирано подаване на стоки

Конструкцията на конвейера е едновременно проста и изключително гъвкава. Придвижването се извършва с помощта на карети, които са защитени срещу електростатичен разряд и са окачени на профилите на конвейерните шини. Отделните профили с дължина до 6 m могат да се комбинират по избор на потребителите. За тяхното закрепване се използва интелигентна техника, която позволява монтирането им под наклон от 3° към рамка, изработена от Profile Tube System D30. Резултатът е транспортиращи карети или рамки с интегрирана окачена конвейерна система. Независимо дали стоките са прикрепени към тях или не, каретите се преместват по протежение на профила на конвейерната шина до точката на вземане само под силата на гравитацията, при това с нисък коефициент на триене. В точката на сваляне има ограничител, който осигурява лесно и ергономично премахване на материалите и каретите. Каретите се спират и се задържат на място за допълнителна безопасност, например при използването на автономни транспортни системи за преместване на стоки и материали. Транспортираните товари са закрепени по безопасен и надежден начин по време на движението и преминаването на участъците със завои. Нещо повече, за разлика от други използвани системи, които имат наклони доста над 5°, системата на item изисква лек наклон от само 3°, което също я прави идеалното решение за пестене на място при транспортиране на материали на по-големи разстояния. По този начин окачената конвейерна система на item оптимизира транспортирането на кабели, части за арматурното табло, автомобилни стелки, измервателни уреди и други компоненти, използвани в автомобилната индустрия, като е подходяща по същия начин за транспортиране на изделия и компоненти и за други индустриални отрасли.

Към настоящия момент окачената конвейерна система може да се използва за преместване на стоки и материали по линеен маршрут. Компанията предвижда в бъдеще възможност за транспортиране на стоки по криволинейна траектория което ще разшири още повече обхвата на приложенията. Нещо повече, като механично, полуавтоматизирано решение системата може да се използва и в Karakuri приложения*, което означава, че стоките могат да се прехвърлят от транспортни средства към конвейерите за доставка на материали без необходимост от ръчно манипулиране. Като цяло, използването на окачена конвейерна система отваря множество възможности за ефективен, полуавтоматизиран интралогистичен транспорт.

* Karakuri е термин, който понастоящем се използва за промишлени предприятия, които базират работата си на принципите на лийн производството.