26.01.2024

Компактни и надеждни, пневматичните двигатели MT05 на Modec осигуряват просто и лесно за интеграция решение

Пневматичните двигатели Modec се използват повече от 30 годни като алтернатива на традиционните електрически двигатели за много сфери на приложения със специални изисквания, особено в химическата, нефтохимическата и автомобилната промишленост. Експертният опит и бизнес гъвкавостта на екипа на компанията допринасят за разработката на иновативни, здрави и мощни пневматични двигатели, както и други специфични решения. Най-малкият пневматичен двигател на Modec е моделът MT05, който е с мощност до 300 W. Дизайнът му е с права конструкция и с много компактни размери, като диаметърът е само 36.5 mm. Този тип изпълнение с малки размери позволява използването на MT05 в силно ограничено пространство, като предоставя лесна интеграция в роботизирани решения.

Благодарение на своята компактност пневматичният двигател Modec MT05 се адаптира идеално в малки пространства, осигурявайки мощност от 300 W с широк диапазон от скорости и въртящи моменти. Той се доставя с шест различни коефициента на компресия. Предлага се в реверсивни или нереверсивни версии, с множество опции или аксесоари: специфични фланци и валове, опции за стартови комплекти, изпълнения с безмаслен въздух или ATEX II 2 GD c IIC T6 до T4 сертификат.

Техническите характеристики на пневматичните двигатели Modec MT05:

  • Обороти: 0 – 20 000 min-1;
  • Въртящ момент: 0 – 131 Nm;
  • Тегло: 0.5 – 2.9 kg;
  • Налягане на въздуха на изхода: 4 – 6.2 bar.

Фланци и валове за пневматични двигатели MT05

Присъединяването на двигателя към машината е също толкова важно, колкото и определянето на правилния двигател. Modec предлага повече от 100 различни изпълнения на фланците и 90 различни изходящи задвижващи вала, с които да отговори на потребителските нужди.

Фланците и валовете се предлагат в осем различни вида. В продуктовата информация на всеки модел е указано какви фланци и валове са съвместими с конкретния пневматичен двигател. Modec проектира и произвежда също специални фланци и валове при поискване, съгласно клиентски спецификации.

Опционални възможности за пневматични двигатели MT05:

Като опция Modec предлага широка гама от аксесоари и изпълнения:

Стартов комплект Kit-Start. За да се предотвратят евентуални проблеми при рестартиране след дълъг период на спиране, компанията е създала опционален стартов комплект. Наистина, след дълъг престой маслото и прахът в пневматичната част могат да доведат до клеясване на лопатките и да попречат на правилното рестартиране.

Без омасляване на въздуха. Ако не можете да уловите маслените частици във въздушния поток от отработения въздух и да го отведете, можете да се възползвате от предложението за двигатели без омасляване на въздуха. Тези изпълнения са оборудвани със специален статор, лагер и лопатки, като могат да работят без добавяне на масло във въздушния поток. Това е версия, която е специално адаптирана за хранително-вкусовата промишленост и производството на напитки.

Сертифицирани по ATEX. Ако работите във взривоопасна среда, Modec може да предложи пневматични двигатели с ATEX сертификат. Компанията предоставя изделия в съответствие с новите правила ATEX от 2016/04/19 съгласно стандартите EN ISO 80079-36:2016 и EN ISO 80079-37:2016.