28.05.2024

Електрохидравличните задвижвания XMD на Sun управляват надеждно помпи, клапани, двигатели и цилиндри, използвани в мобилно и индустриално оборудване

Разработени да издържат на екстремни условия на околната среда в мобилни и промишлени приложения, контролерите XMD на Sun представляват електронни устройства за управление на хидравлични контролни компоненти с пропорционална функционалност. Контролерите XMD на Sun позволява конфигуриране чрез Bluetooth, като притежава както CE, така и E-Mark сертификати, отговаряйки на изискванията за употреба в мобилно и индустриално оборудване. XMD се вгражда в пътностроителна, селскостопанска, индустриална и техника с морско приложение за всички видове хидравлични задвижвания с пропорционално управление.

Серията включва два модела XMD задвижвания: XMD-01 с един универсален вход и PWM изход и XMD-02 с два универсални входа и два PWM изхода, което позволява управление по затворен хидравличен контур. Контролерът на Sun може да осигурява захранване в диапазона 0-3000 mA с разделителна способност ±1 mA, което му позволява да поддържа прецизен контрол на управлението.

Разширени функции на XMD

В допълнение към своя елегантен и компактен дизайн, новите XMD задвижвания предлагат набор от разширени функции:

  • Стабилна конфигурация през CAN шина чрез софтуера CANpoint на Sun за компютър;
  • Опростена Bluetooth конфигурация чрез приложението за мобилен телефон Sun XMD;
  • Комуникационни възможности SAE J1939 CAN;
  • Предварително програмирани профили за общи задачи;
  • Режим за пълна диагностика;
  • Възможност за лесно създаване и използване на криви на управление. 

Проектантите на хидравлични системи търсиха просто устройство с висока мощност, способно да отговори на нуждите и условията в много тежки експлоатационни среди, като тези в мобилните и индустриалните приложения. Задвижванията XMD на Sun не само предоставят такова решение, но и предлагат много повече.

Софтуерът за конфигуриране CANpoint е безплатен и може да бъде изтеглен от сайта на Sun Hydraulics. Приложението XMD Mobile също е безплатно и достъпно за iOS и Android устройства.

Съвместимост на задвижванията XMD

Електрическата връзка се осъществява чрез стандартен 12-пинов конектор. Отворената архитектура на XMD позволява лесно свързване с различни видове куплунги, включително:

  • DIN 43650;
  • Amp Junior Timer;
  • Twin-lead;
  • Metri-pack;
  • Новите бобини FLeX на Sun.

Чрез съвместната си разработка инженерите на Sun и Enovation Control проектираха XMD задвижванията за използване на контролера с комуникация CAN. Използвайки безплатното мобилно приложение XMD, налично както за устройства с Android, така и за такива с операционна система на Apple, задвижването може служи като отдалечен I/O модул за получаване и предаване на SAE J1939 съобщения по прост и надежден начин. Интелигентната система може да функционира като главен контролер за задвижването и осигурява минимални I/O инвестиции за потребителя.

XMD може да се монтира върху стандартни 35-милиметрови DIN шини или към всякаква равна повърхност, например върху хидравличен блок, с помощта на специална монтажна скоба.

С добавянето на електронни продукти и първото по рода си задвижване XMD, Sun продължава да предоставя качествени, производителни и иновативни продукти за индустрията. Сега XMD се явява най-мощното и най-конкурентното като цена управление за мобилно хидравлично оборудване на пазара.