13.09.2023

Altra Industrial Motion стана част от компанията Regal Rexnord

Придобиването от Regal Rexnord на Altra Industrial Motion, компания с глобален бизнес в областта на решения за индустриална автоматизация и пренос на енергия, представлява атрактивно предложение за добавена стойност както за клиентите на компанията, така и за крайните потребители. Обединяването на компаниите ще предложи разширен спектър от услуги, технологично съдържание и експертен опит в тази област, като БИБУС България ще продължи да предлага всички продукти на Altra на българския пазар.

„Присъединяването на Altra ще бъде важен крайъгълен камък по пътя на Regal Rexnord в стремежа ѝ да стане по-ефективно предприятие с още по-балансирано портфолио от диференцирани продукти и решения, които решават предизвикателствата на потребителите чрез „енергийно ефективно преобразуване на енергията в движение“, отбелязва Луис Пинкам, главен изпълнителен директор на Regal Rexnord.

Altra проектира и произвежда широка гама от високотехнологични решения за контрол на движението, автоматизация и задвижвания. Разширеното портфолио от продукти за индустриално задвижване на обединената компания я прави още по-привлекателен партньор за дистрибуторите и позиционира по-добре Regal Rexnord в по-широк диапазон от крайни пазари по отношение на предлаганите от нея индустриални решения за задвижване.

„Това придобиване отваря много нови пътища за растеж. Платформата Automation & Specialty на Altra трансформира съществуващото ни портфолио за автоматизация, а именно ModSort и Automation Solutions (предлагано по-рано под името Arrowhead), като ни превръща в значим, глобален доставчик на решения за автоматизация. Бизнесът в областта на автоматизацията има обещаващи перспективи за растеж, обслужвайки много пазари, които очакват световен ръст, включително фабрична автоматизация, медицина, аерокосмическа дейност, складова техника и логистика“, казва още Луис Пинкам.

„Сделката по придобиването разширява значително нашето портфолио от промишлени силови агрегати чрез добавяне на продукти в областта на спирачните механизми, зъбните предавки и съединителите, като същевременно разширява броя на крайните пазари, на които активно участваме. И двете компании имат репутация на надеждни и доверени партньори, имат успех сред клиентите, като непрекъснато усъвършенстват своята продукция. Общото между нас е силният ангажимент към екипната работа и вярата в силата на разнообразието, ангажираността и приобщаването“, добавя Луис Пинкам.

Базираната в Брейнтри, САЩ, компания Altra има персонал от повече от 9000 души и 47 производствени съоръжения в 17 страни по света. Тя генерира 1.9 милиарда долара продажби на годишна база. Очаква се придобиването да ускори реализацията на дигиталната стратегия на Regal Rexnord, като я позиционира по-добре в условията на Индустрия 4.0, което ще бъде от решаващо значение за бъдещите усилия по разработване на нови продукти.