10.08.2023

Новите профили XMS M45 R40/45° на item за изграждане на машинни кабини съчетават две концепции в един контур

С помощта на профилите Line XMS изграждането на машинни кабини е по-лесно от всякога. Широката гама от профили позволява да се създаде оптимална форма на кабината  за практически всяко приложение. Интегрираните кабелни канали и уплътнителните жлебове на всички отвори правят много по-лесно конструирането на удобни за поддръжка самостоятелни функционални секции и херметизирани камери.

Формата на рамката и всички детайли на конфигурацията могат да бъдат персонализирани прецизно към работния процес. Уникалните конструктивни характеристики на Line XMS улесняват създаването на удобни за поддръжка, самостоятелни функционални секции. Например, потребителите могат да бъдат сигурни, че имат достъп до задвижващото оборудване, без да е необходимо да се отваря секцията на самия производствен процес.

С изчистените си линии отвън и висококачествено изпълнение отвътре, профилите Line XMS на item отговарят на всички изисквания на модулното серийно производство. Те са напълно съвместими със системата MB Building Kit System и се отличават с три определящи функции:

1. Line XMS се използват за изграждане на профилни конструкции с разделени функционални секции. Това прави изключително лесно създаването на модулни конструкции, които са лесни за обслужване.

2. Кабелите и тръбопроводите се прокарват безопасно през кабелните канали, които са интегрирани в профилите. Всичко е лесно достъпно, но остава скрито от погледа.

3. Профилите XMS имат затворени външни повърхности, поддържащи чисто производство, и уплътнения, които гарантират перфектно затваряне на вратите.

Профилите с интегрирани кабелни канали гарантират, че кабелите могат да бъдат положени безопасно в рамките на профилната рамка. Уплътнителните жлебове на Line XMS намаляват замърсяването с прах и нивото на шум в комбинация с маншетните уплътнения на вратата.

„Интегрираният подход, характерен за item, поставя процеса на първо място. Изграждане на перфектната машинна работна кабина само от няколко компонента е напълно възможно с профилите Line XMS.

Серията Line XMS включва профили с кабелен канал с достъп отвътре и с кабелен канал, който е достъпен отвън. Двата нови профила вече улесняват хармоничното комбиниране на техните напречни сечения.

Профилите XMS M45 разполагат с кабелен канал, който се отваря отвън и може да бъде затворен херметично с алуминиев капак. За ъгловите профили често се използват капаци с фаска 45° и заоблен ръб R40. Новите профили X 8 40 80x80-R45° M45-45° - XMS и профил X 8 40 80x80-R40 M45-45° - XMS притежават точно тези външни контури и имат кабелен канал, който се отваря отвътре.

Крайният резултат е работна кабина с елегантен и функционален дизайн. Например, за ъглови профили за предната страна могат да се използват профили XMS M45 с кабелен канал с достъп отвън, като по този начин се улеснява интегрирането на превключватели и индикатори. Профилите с отварящ се отвътре кабелен канал са идеално решение за полагане на кабели, необходими за работния процес вътре в кабината на машината.