03.11.2023

Максимална енергийна ефективност в най-малкото пространство с новата електрохидростатична помпена система (EPS) на Moog

Moog Inc. е утвърдена компания, която проектира, произвежда и интегрира компоненти и системи за прецизен контрол, като например високоефективни продукти за контрол на движението, както и решения и услуги, които съчетават в себе си електрически, хидравлични и хибридни технологии. Те намират приложение в енергетиката, промишленото, симулационното и тестовото оборудване.

През 2023 г. Moog обяви дебюта на новото попълнение в своето портфолио – електрохидростатична помпена система (EPS). С нея компанията разширява своята продуктова гама от електрохидростатични компоненти и задвижващи системи с модулно и енергийно ефективно задвижващо решение с висока степен на свобода, както за потребители, така и за оператори.

Електрохидростатичната помпена система (EPS) се състои от електрохидростатичен помпен модул (EPU) и стандартизиран хидравличен блок с акумулатор. Предлага се като цялостна система без изпълнителен механизъм и може лесно да се интегрира в машинни концепции, независимо дали е за модернизация или са нови разработки.

По отношение на обхват и гъвкавост, EPS се позиционира между помпените агрегати EPU на Moog и електрохидростатичните задвижващи системи (EAS), давайки на клиентите свободата да проектират системата според своите нужди. Предлагат се системи с различни мотор-помпени групи и класове на мощност, както и различни концепции за охлаждане и допълнителни характеристики като функционална безопасност.

„С пускането на пазара на EPS Moog задава нов стандарт в индустрията“, споделя Николас Ниче, старши продуктов маркетинг мениджър в Moog. „EPS е разработена, за да улесни прехода към високоефективни и енергийно ефективни концепции за електрохидростатично задвижване, особено за клиенти с ограничен опит в хидравликата или инженерните ресурси“, допълва той.

Оптималният дизайн на периферните устройства на системата може да намали размера и мощността на електронните компоненти, а оттам и свързаното натоварване. В комбинация с интелигентна система за енергиен мениджмънт, това води до значително намаляване на общата консумация на енергия в средносрочен и дългосрочен план. Moog предлага широка гама от подходяща силова електроника и софтуерни решения за използване на този потенциал.

Стандартизираната система е лесна за поддръжка, изключително адаптивна и дава възможност за използване на съществуващи компоненти в клиентските приложения, като например хидравлични цилиндри. Стандартизираните връзки и компоненти улесняват лесното интегриране и мащабиране, намалявайки времето за разработка, проектиране и сглобяване, което води до бързо пускане на продуктите на пазара.

Области на приложение

Електрохидростатичната помпена система (EPS) на Moog предлага разнообразни възможности за приложение в различни индустриални отрасли. Тя е подходяща за системи с амортисьори, тестови и симулационни платформи, леене под налягане и преси, хидравлични усилватели на налягането, морски и офшорни приложения, както и мобилни машини с хибридно или електрическо задвижване. EPS позволява, например, променлив работен обем със значителни степени на скоростта и силата и предлага висока производителност и здравина за взискателни приложения.