28.06.2024

Ергономична машина SPR-PRC-HE-SET на STAUFF от последно поколение за монтаж на врязващи хидравлични пръстени

Най-новото поколение на преносимата машина за монтаж на врязващи хидравлични пръстени на STAUFF вече се предлага като пълен комплект SPR-PRC-HE-SET, който се доставя в практичен и здрав транспортен куфар. „С новия комплект SPR-PRC-H-E-SET, включващ захранваната на батерии машина за сглобяване STAUFF Press, компанията предоставя ергономично, леко и същевременно надеждно устройство за монтаж на врязващи хидравлични пръстени от въглеродна и неръждаема стомана върху краищата на метрични тръби с външен диаметър от 6 mm до 42 mm, лека серия (L) и тежка серия (S) съгласно ISO 8434-1/DIN 2353.

Машината е проектирана за ръчна работа с монтаж върху статив или маса и предлага максимална гъвкавост, икономическа ефективност и високо ниво на надеждност на процеса със значително намаляване на времето и разходите за монтаж на фитинги с врязващи пръстени.

Кратките времена за смяна на инструмента и за настройка (само няколко секунди при ръчно регулиране на налягането) позволяват сглобяването на малък до среден брой фитинги с врязващи пръстени, напр. по време на поддръжка, техническо обслужване, преоборудване и ремонт на хидравлични тръбни системи. Със своята акумулаторна батерия, която обикновено може да издържи повече от 200 монтажни цикъла с едно зареждане (в зависимост от настройките на налягането и други влияещи фактори), машината е отлично решение за серийна обработка и производство.

Машината за сглобяване се доставя в здрав, удароустойчив куфар за транспортиране с количка, който е оборудван с набор от аксесоари, като в него е предвидено и пространство за инструменталните вложки за сглобяване.

Технически специфики:

 • Монтаж с контролирано налягане на врязващи хидравлични пръстени от въглеродна и неръждаема стомана съгл. ISO 8434-1 / DIN 2353 върху краища на метрични тръби:
  - Лека серия (L): 6, 8, 10, 12, 15, 18, 22, 28, 35 и 42 mm;
  - Тежка серия (S): 6, 8, 10, 12, 14, 16, 20, 25, 30 и 38 mm;
 • Размери (Д x В x Ш): 440 mm x 330 mm x 80 mm (включително акумулаторната батерия);
 • Тегло (базова машина): 6.9 kg (включително акумулаторна батерия);
 • Тегло с куфара, включително машината за сглобяване и аксесоари: 16.6 kg;
 • Куфар: IP67, оборудван с уплътнителни о-пръстени и автоматичен клапан за налягане;
 • Материали:
  - Корпус на машината: пластмаса;
  - Инструментален държач: стомана, без покритие, закалена;
  - Инструментални вложки: неръждаема стомана, закалена;
 • Акумулаторна батерия:
  - Издържа повече от 200 цикъла на сглобяване с едно зареждане (в зависимост от настройките на налягането и други влияещи фактори);
  - Тип батерия: литиевойонна (18 V/5.0 Ah) с включена резервна батерия в комплекта;
  - Зарядно устройство: време за зареждане на изтощена батерия приблизително 75 min
  ;
 • Захранване: 230 V AC/50 Hz, монофазно;
 • Свързване към електрозахранването: 2-пинов заземен щепсел (CEE 7/4, тип F/Schuko);
 • Дължина на кабела: 1.10 m.