19.10.2023

Електромагнитните клапанни терминали с 3, 5 порта и пилотно управление серия TVG на CKD са енергийно ефективни и надеждни устройства

Клапанните терминали от типа Plug-in, серия TVG на CKD, са устройства с пилотно управление и имат 3, 5 порта. Те се използват в пневматични приложения, като съчетават икономия на енергия, надеждност и лекота на използване. С помощта на пневматично задвижваните клапани могат да се управляват цилиндри с диаметър до 80 mm. Дългият експлоатационен живот на устройствата и допълнителните икономии на енергия допринасят за подобряване на производителността в приложенията на потребителите.

Намаляване утечките на въздух, потреблението на енергия и емисиите на CO2, както и по-голяма енергийна ефективност

При разработката на устройствата специално е взето предвид наличието на „утечки на въздух“. На практика изтичане на въздух може да възникне само при повишаване на налягането на сгъстения въздух. Утечките на въздух в пневматичните клапани е отстранено, с което се допринася за намаляване на емисиите на CO2 и постигане на постоянна икономия на енергия, дори когато се използват за дълги периоди от време.

Надеждно устройство за пневматично приложение, което съчетава стабилност и дълъг експлоатационен живот

Плавното движение на главния клапан е оптимизирано чрез използване на специална грес, която запазва ефекта на смазване дори при ултра сух въздух, осигурявайки нисък коефициент на триене и дълъг експлоатационен живот. Дълготрайността на еластичното уплътнение е 120 милиона цикъла или повече (два пъти или повече в сравнение с конвенционалните изделия), както и подобрена реакция при липса на надзор, което позволява ефективно предотвратяване на безпричинни спирания. Серията TVG допринася за повишената производителност чрез високата си надеждност и дълъг експлоатационен живот на оборудването, което никога не спира.

Лесни за използване, поддръжка и монтаж

Благодарение на конструкцията на присъединяване от типа Plug-in, която предлага максимално удобство при експлоатация, свързването се извършва чрез просто включване в розетката, като монтажът е стабилен, без опасност от изпадане на каквито и да било части.

Подобрени екологични показатели

Бобината е с формована от смола външна част за подобряване на устойчивостта срещу корозия и предотвратяване появата на ръжда. Конструкцията с клас на защита IP65/IP67 (прахонепроницаема, защитена срещу струи) осигурява здравина и надеждност дори в запрашени условия или при въздействието на водни струи.

Иновативна комуникационна технология: преход към интелигентна фабрика и увеличена производителност

Широкият спектър за комуникационна поддръжка намалява времето за свързване и способства за внедряването на IoT във фабриките. Първият в индустриалния отрасъл клапан, съвместим с IO-Link Wireless. IO-Link Wireless master позволява безжично свързване на електромагнитни клапани към PLC контролери от различни комуникационни системи.

I/O устройства, серия RT с дистанционно управление

Клапаните от серия TVG могат да се свържат към I/O устройства, серия RT на CKD с дистанционно управление. Дистанционните I/O устройства са водоустойчиви и съвместими с цифрови I/O, аналогови I/O и IO-Link master устройства. С тяхна помощ може да бъде получена диагностична информация (свръхток, късо съединение, грешка и т.н.), което способства за внедряването на оборудването в IoT.